Verkoopbemiddeling

Verkoopbemiddeling van de Makelaar in Helmond. Dé specialist in het verkopen van huizen en appartementen in Brandevoort, Stiphout, Mierlo Hout, Centrum, Dierdonk, Suytkade, Rijpelberg en Brouwhuis. Ook buiten Helmond is Alex de Makelaar aktief. We hebben al geruime ervaring met het succesvol verkopen van huizen en appartementen in Eindhoven, Mierlo, Geldrop en Nuenen. Alex Ruwers, de Makelaar, kent de woningmarkt van Helmond en omgeving als geen ander. Hierdoor kan Alex je perfect adviseren over de vraagprijs, doelgroep, juridische aspecten en de presentatiemiddelen.

Alex kijkt anders naar de makelaardij en is afwijkend ten opzichte van veel collega’s. Door de verkoop te benaderen vanuit het perspectief van de koper is Alex in staat de woningen aan te bieden op een manier die past bij hun wensen en verwachtingen.

Telkens is Alex op zoek naar nieuwe manieren om kopers te prikkelen ons woningaanbod te bekijken. Hierbij staat centraal dat de juiste doelgroep voor de individuele woning wordt aangesproken. Op deze manier krijg je niet alleen kijkers binnen, maar juist de koper.

Een gerust gevoel

Verkopers verwachten dat de makelaar de koper vindt en de woning verkoopt. Natuurlijk is dat een heel belangrijk stuk van de dienstverlening van een makelaar, maar er is nog veel meer. Een makelaar moet zorgen voor een zorgeloze deal. Niet eenvoudig. Er komen enorm veel regels bij een verkoop van een woning kijken. De jurisprudentie omvat dan ook vele duizenden en duizenden zaken, waarbij kopers en verkoper met elkaar in de clinch zijn gekomen.

Alex zorgt ervoor dat dit is afgedekt. Een gedegen juridisch onderzoek voorkomt veel ellende. De koopakte moet waterdicht zijn. De koper moet op de hoogte gebracht worden van alles dat wettelijk verplicht is.

Bij Alex de Makelaar ben je verzekerd van een zorgeloze verkoop. Zonder de vervelende, spreekwoordelijke staartjes.

Ben je van plan je huis of appartement te verkopen? Vraag dan een gratis waardebepaling en verkoopadvies aan. Alex komt bij je thuis voor een kennismaking en geeft advies hoe jouw woning het beste verkocht kan worden.

Ja, ik wil een gratis waardebepaling

Alex de Makelaar in Helmond 

Wat doet Alex?

Zoals je hierboven hebt gelezen, doet een goede verkoopmakelaar best veel voor je. Bij Alex ben je verzekerd van een goede communicatie en zuiver, nuchter advies. Verkoopbemiddeling bij Alex de Makelaar in Helmond bevat de volgende onderdelen; 

 • Kennismaken: Tijdens het kennismakingsgesprek stel ik niet alleen veel vragen. We kunnen ook zien of er een klik is. De relatie tussen verkoper en makelaar moet goed zijn. Er is immers een nauwe samenwerking en we hebben niet over iets kleins. Daarnaast vertel ik welke mogelijkheden ik bied om kopers te lokken en noteer ik alle kenmerken en eigenschappen van de woning.
 • Verkoopadvies: Op kantoor ga ik goed kijken naar de waarde en marktpositie van je huis of appartement. Ook de belangrijke juridische aspecten neem ik dan mee in het vraagprijsadvies. Op basis van dit onderzoek stel ik een vraagprijsadvies en presentatieadvies samen. Afgestemd op de wensen die je kenbaar hebt gemaakt tijdens het kennismakingsgesprek. In een 2de gesprek ligt ik het verkoopadvies aan je toe en ontvang je een rapport hiervan.
 • Presentatie voorbereiden: Op basis van het verkoopadvies en de hierop gemaakte afspraken starten we met de voorbereiding om de woning perfect te presenteren. De eerste aanzet moet perfect zijn, omdat circa 60% van de bezoeken die je webpresentatie krijgt zich concentreren in de eerste week dat de woning te koop staat.
 • Bezichtigingen: Natuurlijk ga ik eerst na welke zoekers eventueel interesse zouden kunnen hebben in jullie huis of appartement. Daarnaast zullen nieuwe zoekers zich melden via de diverse woningsites waar je woning op gepresenteerd is. Bezichtigingen zijn een 2de en belangrijke fase in het verkoopproces. Kijkers moeten zich op hun gemak voelen en een positief gevoel krijgen bij de woning. Door mijn benadering bij aanvang van de bezichtiging en respect voor de kijker voelen zij zich prettig en welkom. Door vragen te stellen en hen te laten praten creëer je binding met de kijkers. Ze vertellen vervolgens meer dan ze normaal bij bezichtigingen doen en krijg ik de kans om eventuele genoemde minpunten om te vormen in positieve punten. Perceptie en emotie is het begin van een deal. 
 • Vragen beantwoorden: Woningzoekers hebben vaak goede vragen. Deze moeten natuurlijk zo goed mogelijk beantwoord worden. Hiermee speelt de afweging tussen juridische correctheid en een goed gevoel een belangrijke rol. Ik maak dan ook bij iedere vraag de afweging hoe deze beantwoord dient te worden. De zoeker moet er een goed gevoel aan over houden en voor de verkoper is het belangrijk dat het antwoord geen juridische gevolgen heeft en de onderhandelingspositie gunstig blijft.
 • Onderhandelingen voeren: Door de goede communicatie krijg ik een goed beeld van de kopende partij. Hier kunnen we gebruik van maken tijdens de onderhandeling. Zodra we een openingsvoorstel hebben ontvangen gaan we overleggen hoe we het beste terug kunnen reageren. Dit verschilt per koper en per situatie. Ik adviseer je over een eventueel tegenvoorstel en zorg ervoor dat de koper tijdens de gesprekken een goed gevoel blijft houden over de woning. Bij ieder nieuw voorstel wordt er goed overlegd en werken we toe naar de hoogst haalbare verkoopprijs.
 • Afronden: Zodra er overeenstemming is met de kopers, maak ik de koopakte. Hierin worden alle afspraken in opgenomen. Vervolgens wordt deze ondertekend door zowel de verkoper als de koper. Vervolgens houd ik de verschillende termijnen in de gaten, waar koper of verkoper aan gebonden is. De koopakte wordt opgestuurd naar de notaris. Tot het moment van de overdracht is mijn rol als makelaar gereduceert tot vraagbaak en gate-keeper. Zodra er een situatie dreigt te ontstaan die nadelig is voor de verkoop, pak ik dit op en adviseer ik je over de te nemen stappen.
 • Inspectie en overdracht: Voordat de woning bij notaris passeert, gaan we gezamenlijk de woning inspecteren. Ik noteer de meterstanden en overhandig deze in het opleveringsrapport aan koper en verkoper. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de notaris voor de definitieve handeling, de juridische en feitelijke levering ofwel de Sleuteloverdracht.

Laat je niet verassen bij de grootste verkoop die je ooit hebt gedaan. Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis. Maak gebruik van de expertise van de lokale specialist in het midden en hogere segment, Alex de verkoopmakelaar in Helmond.

"De verkoop van onze woning door Alex is zeer voorspoedig verlopen. Alex is duidelijk en transparant en de presentatie van zijn woningen is in vergelijking met andere makelaars erg goed. Voor-tijdens en na het verkoop proces zet hij zich volledig voor je in. Ook buiten kantoor uren. Wij zijn zeer te spreken over zijn communicatie naar ons en onze kopers toe.
-Fam. Van Hoof-

Meer informatie over verkoopbemiddeling

Als je na het lezen van bovenstaande meer wilt weten, dan kun je me uitnodigen om eens bij je thuis te komen. Dan kun je al je vragen op me afvuren.

 • Je kunt me bellen via 0492 - 347 003
 • Of app-en op 06 24 19 97 81
 • Je kunt me mailen via info@alexdemakelaar.nl

Contact opnemen