Kinderlijke wijsheid

Onze jongste zoon, Tygo van net 9 jaar, stelde mij vorige week een vraag. Zo’n vraag waarbij je even off guard gehoekt wordt en in één klap moet terugdenken naar wat je nu eigenlijk al die jaren aan het doen bent geweest.

De vraag luide: “Papa……. Je bent makelaar, maar je bent niks aan het maken. Waarom heet het dan makelaar?”

Prachtig hoe de kinderen kunnen denken en voor zichzelf de losse eindjes aan elkaar kunnen knopen. Ook heel fijn dat er vragen gesteld worden als ze iets niet helemaal begrijpen.

Een goed antwoord is wat ik hem op dat moment verschuldigd was. “waarom heet een makelaar een makelaar, als hij geen dingen maakt.”

Wat betekent “makelaar”? Om hier antwoord op te kunnen geven, moest ik terug naar basis. Je bent elke dat bezig met makelen. Elke dag hard aan het werk om ervoor te zorgen dat je klant de beste deal krijgt, het personeel tevreden is, de rekeningen betaald kunnen worden en simpelweg het bedrijf op rolletjes loopt.

Terug naar de basis. Makelaar. Makelen. In eerste lijn zei ik iets in de trend van “Een makelaar weet wie iets wil verkopen en wie iets wil kopen. Die 2 kan de makelaar dan aan elkaar koppelen, zodat degene die iets aanbiedt, contact krijgt met degene die dat iets zoekt.”

Beetje lang en misschien nog niet helemaal duidelijk, vond ikzelf. Ondertussen draaien de radertjes om een beter antwoord te geven. Wat doe je nou eigenlijk elke dag?!

Verbinden! Dat is het! In de basis is een makelaar een verbinder. Je koppelt mensen aan elkaar die elkaar nodig hebben om hun beider doelen te kunnen bereiken. Je luistert en praat met mensen. Let goed op wie wat wil verkopen en wie wat wil kopen. Legt de verbindingen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Nadat ik dat hardop dacht (en dus meteen antwoord gaf op Tygo’s vraag) kreeg ik een flashback naar de schoolbanken. Tijdens de makelaarsopleiding krijg je ook bouwkunde natuurlijk. Een onderdeel daarvan was kapcontructies. Dus ik vervolgde mijn antwoord…….

Makelaar-verbinderBij sommige huizen is er ook een makelaar in het dak! 😊 Die verbindt ook. Het is namelijk een balkconstructie die de 2 dakdelen bij elkaar houdt door ze met elkaar te verbinden. Zo’n makelaar moet natuurlijk heel sterk zijn. Jaja…. Papa is ook heel sterk……

Blijf nieuwschierig. Stel vragen die op het eerste gezicht niet nodig zijn. Wie weet… het kan zomaar gebeuren dat je terug moet naar de kern en met een glimlach achterblijft.

Housenet 3 brings websites of brokers to a unattainable level. All possibilities of a large living portal into your own website.

Consider the most beautiful way to show your listings. Impressive display additional search results pages and detail pages in 8 variations.

Housenet 3 offers a series of groundbreaking and distinctive website designs. We have both the front and the back completely redesigned and equipped with the latest technologies.

The search performance is unprecedented and you manage it all yourselve, without compromising usability.

Easy to use and with lots of features. Powerful and complete. Housenet 3 makes your website a unique and distinctive instrument.

Click the contact button to leave your contact details, or call 026-20 20 116.

Click on the contact button to leave your data and we will call you back.