Architectuur in Brandevoort

De architectuur van Brandevoort is ver buiten de stadsgrenzen bekend. Bekijk hier een overzicht van de verschillende stijlen binnen de wijk.

Lees meer

Ontspannen in Brandevoort

Een stukje wandelen in en om de wijk, lekker het bos in of heerlijk genieten van het zonnetje. In Brandevoort kan het allemaal.

Lees meer

Scholen in Brandevoort

Een goede school voor je kinderen, die aansluit bij jullie wensen is heel belangrijk. In Brandevoort vind je verschillende scholen. Van peuterspeelzaal tot Voortgezet Onderwijs.

Lees meer

Spelen in Brandevoort

Brandevoort is gebouwd met oog voor het gezin. je vindt dan ook veel speeltuinen, veldjes en bosjes waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Lees meer

Sporten in Brandevoort

Of je van teamsporten houdt of van individueel. In Brandevoort vind je een keur aan sportmogelijkheden.

Lees meer

Uitgaan in Brandevoort

Even genieten. Op verschillende plekken in de wijk kun je heerlijk een terrasje pikken, uit eten of gezellig aan de bar zitten.

Lees meer

Winkelen in Brandevoort

De grote boodschappen, kleren, een bloemetje. Winkelcentrum Brandevoort is van alle gemakken voorzien.

Lees meer

Openbaar vervoer in Brandevoort

Het openbaar vervoer in Brandevoort is goed geregeld met een buurtbus en eigen NS station.

Lees meer

Brandevoort in cijfers

Demografich overzicht van Brandevoort en aantallen woningen.

Lees meer

Wat maakt Brandevoort zo bijzonder?

Sinds begin 2011 wonen we (Alex, Esther, Stef en Tygo) in Brandevoort. De centrale ligging t.o.v. familie, vrienden en werk was voor ons de reden om naar deze wijk te verhuizen. Eenmaal gesetteld kwamen we erachter hoe geweldig deze wijk is. We genieten er elke dag van dat we in zo’n mooie en fijne wijk wonen.

Als makelaar valt het op dat de meeste verhuizingen binnen de wijk plaatsvinden. Brandevoorters willen op den duur ook doorstromen of downsizen en dat gebeurt in de meeste gevallen binnen de wijk zelf.

Hoe komt het dat Brandevoort zo’n fijne wijk is? Dat ligt aan een hele hoop dingen. Ik zal proberen een opsomming te maken, wat voor mij de belangrijkste pijlers van de Brandevoort zijn.

 • Gemoedelijke sfeer. Bijna dorps.
 • Goede opbouw van de wijk. Brandevoort is heel goed en mooi ingedeeld. Van dorps tot stads, speels en genoeg groen.
 • Perfecte ligging. Brandevoort is een onderdeel van Helmond, maar kan misschien beter als buitenwijk van Eindhoven worden gemarkeerd. In en om de wijk is er een keur aan recreatieve voorzieningen. Brandevoort ligt in het hart van een snel ontwikkelende regio waar veel mooie dingen ontwikkeld en gemaakt worden.
 • Veel te doen. In de wijk zijn er een paar honderd vrijwilligers actief om allerhande evenementen te organiseren. Om de haverklap is er wel weer iets leuks te doen. Dickensnight is misschien wel de bekendste met zo’n 20.000 bezoekers ieder jaar. Daarnaast kun je denken aan de Sinterklaasintocht, paaseieren zoeken in het Antoniusbosje, gezamenlijke sportactiviteiten, Halloween (Brandoween) enz. Om alles in goede banen te leiden is er een overkoepelende organisatie die vrijwilligers en initiatieven binnen Brandevoort ondersteund, Stichting Brandevoort in Actie
 • Rijk verenigingsleven. Binnen de wijk zijn er tal van verenigingen actief waar je je bij aan kunt sluiten. Van een fotografieclub tot wandelgroep. Voor iedereen wat wils.
 • Hele goede verbindingen. De verbindingen zijn perfect en je bent in een wip in het centrum van Helmond of van Eindhoven. De grote verbindingswegen A67, A50 en A2 zijn allemaal binnen 15 minuten bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is heel goed. Natuurlijk ;-) heeft Brandevoort haar eigen station en rijdt er sinds kort een kleine stadsbus kriskras door de wijk om je op te pikken.
 • Alle voorzieningen bij de hand. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, maar een kleine greep uit het aanbod moet ik toch even vermelden; winkelcentrum Brandevoort, Winkelcentrum Mierlo-Hout, 4 basisscholen (voor ieder wat wils), voortgezet onderwijs, verschillende restaurants, dokter, apotheek, fysiotherapeut, verloskundigenpraktijk, sportpark, natuur, binnenspeeltuin, heel veel buitenspeeltuintjes, kappers, pedicures, schoonheidsspecialisten enz, enz.
 • Veel bedrijvigheid. In Brandevoort zijn talloze bedrijven gevestigd. Vaak werken vanuit huis. Deze zijn niet altijd zichtbaar, maar voorzien in een keur aan diensten en producten. Op de pagina http://brandevoort.ditisonzewijk.nl/startpagina/ vind je een overzicht van de meeste van deze bedrijven.
 • Onderlinge interactie. Binnen de wijk is de onderlinge interactie groot. Met name Facebook zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen vinden voor tal van zaken. Binnen de wijk zijn een aantal leuke groepen actief waar je veel aan kunt hebben.
  - Weggeefhoek Brandevoort, meer dan 2.000 leden;
  - Durf te vragen Brandevoort, meer dan 1.900 leden;
  - Oppashoek Brandevoort, meer dan 750 leden;
  - Uitleenhoek Brandevoort, meer dan 500 leden;
  - Repareerhoek Brandevoort, meer dan 350 leden;
  - Te Koop/Gevraagd Brandevoort, meer dan 1.500 leden;
  - Reclamezuil Ondernemend Brandevoort, meer dan 350 leden;
  - Brandevoort kookt en bakt, meer dan 140 leden
  - Samenspeelhoek Brandevoort, meer dan 70 leden

Makelaar in Brandevoort

Ondertussen ben ik helemaal verknocht geraakt aan Brandevoort. Deze geweldige wijk biedt alles wat je nodig hebt en je kunt hier gewoon heel fijn wonen. Wonen en werken in de wijk hebben ervoor gezorgd dat ik ondertussen aardig gespecialiseerd ben in de wijk. De diversiteit in de verschillende bouwstijlen zorgen er voor dat het werk steeds afwisselend blijft. Ik spits mij toe op de verkoop en aankoop van bestaande huizen en appartementen. Met goed resultaat, mag ik zeggen.