Spelen in Brandevoort

Brandevoort is een wijk voor (jonge) gezinnen. Er is dan ook veel te doen in de wijk. Overal vind je speeltuinen en velden, verspreid over heel Brandevoort. Er is voor iedere leeftijd wel iets te doen.

Speeltuinen en velden:

Vooral in de Schutsboom en Stepekolk is een overvloed aan speelgelegenheden voor de jongere kinderen. Natuurlijk vind je ook speeltuinen in De Veste en Brand, maar wel een stuk minder. Hieronder op de kaart zijn de rode ballonnetjes de speeltuinen en velden.

In De Veste zijn 2 openbare speeltuinen. 1 bij de parkeerplaats bij de AH en 1 aan het Hertogsveldje. Verder vind je op vrijwel iedere binnenplaats van de blokken een kleine speeltuin voor de kinderen die in het blok wonen.

Crossen en stunten:

Voor de grotere kinderen is er bij Sportpark Brandevoort een mooie plek ingericht. Een stoere skatebaan en de BMX-baan van Flametrails, de bmx club van Helmond. Iedereen mag van deze bmx-baan gebruik maken en voor de ouders zijn er handige bankjes geplaatst. Mijn kinderen vinden de skatebaan ook helemaal geweldig.

In de Schutsboom vind je het Antoniusbosje. Hier kunnen de kinderen naar hartlust ravotten, hutten bouwen en crossen met de crossfiets. Het is hier altijd een drukke en gezellige bedoeling.

Trapveldjes:

Op verschillende plekken zijn trapveldjes te vinden. Zowel gras als geasfalteerd. Kijk op de kaart hieronder naar de groene ballonnen.

Binnenspeeltuin:

Op koude en natte dagen is het prettiger om lekker binnen te spelen. In Brandevoort kun je terecht bij de binnenspeeltuin van de Brandevoortse Hoeve. Het is lekker dichtbij en de kinderen vermaken zich prima. Verder vind je sinds 2014 nog 2 grotere binnenspeeltuinen in Helmond: Monkey Town en KidsPlaza.