Ontspannen in Brandevoort

Even lekker d'r uit.

Even lekker de benen te strekken of gewoon heerlijk te ontspannen. Brandevoort biedt je keuze genoeg. Je kunt er heerlijk wandelen in één van de groene zones of de eco-zone rondom de Veste. Lekker picknicken, spelletjes spelen of genieten van het zonnetje op een terrasje.

Eco-zone:

Rondom De Veste is de eco-zone gelegen. Hier krijgen flora en fauna de kans zich vrij te ontwikkelen. Er is ook rekening gehouden met de Brandevoorters. Je kunt hier heerlijk wandelen, er zijn speeltoestellen en trapveldjes en je kunt er rustig genieten van het zonnetje op één van de bankjes. Op een aantal plekken is het toegestaan om te vissen.

De innerlijke mens:

Op de mooie zonnige dagen vind je veel Brandevoorters op één van de terrasjes in de wijk. Een hapje, een drankje of gewoon een lekker ijsje. Het is goed toeven bij Grillhouse By Onsz, Cafetaria Brandevoort (beiden in de Veste), de Brandevoortse Hoeve en Restaurant Liverdonk.

Lekker het bos in:

Hoewel we in Brandevoort wel een bos(je) hebben, namelijk het Antoniusbosje, is deze niet echt geschikt om een flinke wandeling te maken. Net buiten Brandevoort vinden we echter het bos bij Mierlo en nog één de andere kant op, bij Stiphout.

In Stiphout kun je lekker wandelen of fietsen met de MTB. In Mierlo is er ook nog een hele leuke speeltuin voor de kinderen en een hindernisbaan.

Naar de dierentuin:

Aan de voet van de Gulbergen, tussen Nuenen en Brandevoort in ligt Dierenrijk Europa. Veel bijzondere dieren en volop speelplekken voor de kinderen. Met de fiets, binnendoor, ben je er in 5 tot 10 minuten.