Aankoopbemiddeling

Aankoopbemiddeling van de Makelaar in Helmond. Dé specialist in huizen en appartementen in het midden en hogere segment.

Alex kent de woningmarkt van Helmond als geen ander. Hierdoor kan Alex je perfect adviseren over de huizen, prijzen, juridische aspecten en de omgeving.

Steeds meer kopers kiezen voor een aankoopmakelaar. Je krijgt bij aankoopbemiddeling niet alleen advies over de bouwkundige staat en de juridische bijkomende zaken. Een goede aankoopmakelaar zorgt er ook voor dat je niet te veel voor de woning betaald door de onderhandelingen op een professionele manier te voeren. In geval van een inschrijving adviseert Alex je ook, zodat je geen grenzen over gaat waar je binnen moet blijven.

Hoe je het ook went of keert. Als je een huis of appartement koopt, ben je emotioneel betrokken. Alex voorziet je van nuchter advies en filtert emoties uit in de communicatie naar de verkopers. Zo creëer je een solide onderhandelingspositie, die ervoor zorgt dat de onderhandeling gunstiger uitvalt voor jouw als koper.

Een makelaar verdient zichzelf dan ook zo terug.

Een gerust gevoel

Als je een huis gaat kopen, dan let je op de ligging, afwerking, stijl, oriëntatie van de tuin of het balkon, hoeveel slaapkamers er zijn, etc. Dit zijn wezenlijk belangrijke zaken en daar zou ook de focus moeten liggen. Een nieuw thuis moet vooral goed voelen. Dat kun je namelijk niet verbouwen.

Waar de meeste kopers niet graag mee geconfronteerd worden zijn zaken als;

 • Bestemmingsplan
 • Beeldkwaliteitsplan
 • Erfdienstbaarheden
 • Kwalitatieve verplichtingen
 • Staat van onderhoud
 • Onzekerheden over eventuele (verborgen) gebreken.

Dat zijn nou juist die zaken die Alex de Makelaar voor je uitzoekt en je hierover adviseert.

Wat doet Alex?

Zoals je hierboven hebt gelezen, doet een aankoopmakelaar best veel voor je. Bij Alex ben je verzekerd van een goede communicatie en zuiver, nuchter advies. Aankoopbemiddeling bij Alex de Makelaar bevat de volgende onderdelen; 

 • Kennismaken: Het is prettig om elkaar gesproken te hebben voordat er gestart wordt met de aankoopbemiddeling. Tijdens de kennismaking krijgt Alex ook een goed beeld van je woonwensen en eisen.
 • Huizen zoeken: Indien gewenst kan Alex op basis van je woonwensen en eisen op zoek gaan naar geschikte woningen.
 • Gekozen woning inspecteren: Heb je een huis of appartement gevonden wat je fijn vind, dan gaat Alex de woning goed inspecteren tijdens een bezichtiging. De bevindingen worden uitgebreidt met je besproken. Vanaf dit moment mag de verkopend makelaar jouw niet meer benaderen. Alle communicatie met de verkoper verloopt dan via Alex.
 • Juridische informatie inwinnen: Er hangen heel wat regels aan woningen en het kopen ervan. Alex zoekt uit wat precies van toepassing is op die ene woning, welke je hebt uitgekozen. Wederom worden de bevindingen met je besproken, zodat je weet wat je koopt.
 • Vooroverleg onderhandelingen: Voordat er onderhandeld wordt, is het belangrijk de onderhandelingspositie in te schatten. Alex adviseert je hierover en maakt een inschatting hoe het beste gestart kan worden met de onderhandelingen. Een eventuele zwakke onderhandelingspositie moet omgedraaid worden, zodat je als kopende partij sterker in het gesprek komt te staan.
 • Onderhandelingen voeren: Tijdens de onderhandelingen wordt je continu op de hoogte gehouden van de communicatie tussen Alex en de verkopend makelaar. Voor ieder nieuw bod dat er gedaan wordt, zal Alex de situatie met je bespreken en je adviseren over een eventueel tegenvoorstel.
 • Afronden: Zodra er overeenstemming is met de verkopers, maakt de verkopend makelaar de koopakte. Alex controleert deze koopakte of dat hier alle afspraken juist in staan. Alex legt je ook uit wat er in de koopakte allemaal staat zodat je weet wat je ondertekend.
 • Controle en advies: Tot het moment dat de woning passeert bij notaris en je daarmee eigenaar wordt van de woning, kan er van alles gebeuren. Wat er ook gebeurd. Alex geeft advies en regelt de zaken die dat verlangen.
 • Inspectie: Voordat de woning bij notaris passeert, gaan we gezamenlijk de woning inspecteren. Er wordt goed gecontroleert of alles nog zo is als toen de mondelingen overeenstemming werd bereikt. Zo niet, dan moeten er afspraken gemaakt worden met de verkoper. Alex regelt die natuurlijk ook voor je.

Laat je niet verassen bij de grootste aankoop die je ooit hebt gedaan. Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Maak gebruik van de expertise van de lokale specialist, Alex de Aankoopmakelaar.

"..... Vervolgens Alex ook gebruik als aankoop makelaar voor ons nieuwe huis. Door onze eerdere ervaring was dit voor ons geen enkele twijfel. Ook hier weer zijn professionele kijk op het huis (wij kijken er toch met andere ogen naar en met veel meer emotie) heeft uiteindelijk tot een bod en uiteindelijk tot aankoop geleid (binnen 3 weken naar verkoop huis.....) De open en eerlijke communicatie met Alex en zijn professionele "andere" aanpak, door "out of de box" te durven kijken, is essentieel gebleken in het succes van ver- en aankoop van ons huis!" 
-De heer R. van Os-

Meer informatie over aankoopbemiddeling

Als je na het lezen van bovenstaande meer wilt weten, dan kun je me uitnodigen om eens bij je thuis te komen. Dan kun je al je vragen op me afvuren.

 • Je kunt me bellen via 0492 - 347 003
 • Of app-en op 06 24 19 97 81
 • Je kunt me mailen via info@alexdemakelaar.nl

Contact opnemen